Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioarăEugen BARZ

Data nașterii : 1959-11-20


Nu exista Manuscris _ _ Eugen BARZ
(n. 20 noiembrie 1959, Săliştea Nouă, Cluj) a absolvit Seminarul Teologic la Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie la Universitatea din Bucureşti, studii postuniversitare la SNSPA București. A fost protopop al Călărașiului, iar acum locuieşte în Parla - Madrid. Conduce Centrul Cultural Român Sfântul Antim Ivireanul , pe care l-a înființat cu sprijinul Bibliotecii Județene din Râmnicu Vâlcea și al Ministerului Românilor de Pretutindeni.
Volume publicate: Cinematograful singurătăţii (Neuma, 2016), Iarba din ceainic (Colorama, 2017), Dintr-o altă copilărie (Școala Ardeleană, 2019) Biblioteca din Parla (Junimea, 2020).
Este prezent cu poezii în volumul colectiv Poetic@ (Ed. Art Book, 2011), în Antologia III Encuentro Internacional de Poesia, Ubeda (Sevilla), 2015, în Antologia de poezie a Cercului Literar de la Cluj, Cercul Poeţilor (volumele 1 şi 2, Ed. Colorama, 2017 și 2018). A colaborat cu versuri şi proză la reviste literare din România, Spania, Irlanda şi SUA. Este membru fondator și vicepreşedinte al Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor Români din Spania, fondator şi coordonator al Cercului Literar de la Cluj.

Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioară