Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioarăVlad MOLDOVAN

Data nașterii : 1981-11-09


Nu exista Manuscris _ _ Vlad MOLDOVAN
n. 9 noiembrie 1981, Baia Mare. A absolvit Facultatea de Filosofie a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A urmat studii masterale şi doctorale (cu o teză despre hermeneutica lui F.D.E. Schleiermacher) la aceeaşi universitate. În prezent este cercetător postdoctoral al Universităţii „Babeş-Bolyai” şi redactor la revista Steaua. A publicat poeme şi articole în revistele literare Familia, Vatra, Apostrof, Poesis, Discobolul, Echinox etc.
Este prezent în antologiile: La Neagra (2007), Literatura tînără (2007), Nasturi în lanul de porumb (2008), Lunga noapte a liricii româneşti tinere, Institutul Cultural Român, Berlin (2009).

Volume: Blank, Editura Cartea Românească, 2008; Dispars, Editura Cartea Românească, 2012.
 
Premii: USR Filiala Cluj (2008), USR Filiala Arad (2008), la Congresul Naţional de Poezie, Botoşani (2009), şi la Concursul Naţional de Poezie ProVERS, Nicula (2009)
Este membru activ pe site-ul clubliterar.com.
 
 * * *

„Aparent, Vlad Moldovan practică un freestyle discursiv demn de cei mai experimentaţi MC’s, amestecînd cu dexteritate cam toate registrele şi tonalităţile limbajului. De fapt, el mixează dorinţe, obsesii, pulsiuni, cu acuitatea şi sălbăticia ireductibilă ale unui masaj direct pe creier. Dispars e un volum-reper al tinerei generaţii, căci nimeni nu s-a aruncat cu mai multă libertate pe panta „monstruosului”, părînd că nu face decît să se plimbe, zen, pe suprafeţe.” (Alex Goldiş)


vladm.moldovan@gmail.com;

 

Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioară