Apasă aici pentru a revenii la pagina anterioară


027 70, volum aniversar

Descarcă documentul
Volum editat de Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj,

la aniversarea a 70 de ani de existență a Filialei clujene și a revistei Almanahul literar / Steaua. Alcătuit de Irina Petraș

Anul acesta, Filiala clujeană a Uniunii Scriitorilor împlinește 70 de ani de existență. Și Uniunea însăși, firește, sub acest nume, însă istoria ei se numără de la 1908, continuatoare a Societății Scriitorilor Români fiind ea. În 1949, se înființau Filiale în toate marile orașe: Cluj, Iaşi, Timişoara, dar și Arad, Braşov, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş... Cu excepția celei din Oradea, toate celelalte există și astăzi. Tot șapte decenii numără și revista Steaua (Almanahul literar). Iar Universitatea Babeș-Bolyai, de care sunt legați cei mai mulți dintre scriitorii Transilvaniei, își sărbătorește Centenarul.

Multiplu prilej, așadar, pentru priviri retrospective. Dar și pentru prospectat viitorul. Toate întâmplările celor 70 de ani pot vorbi despre însemnătatea apartenenței, despre maniere de a exista sub vremi, despre conviețuire nelitigioasă, despre rost. Viața literaturii nu a fost niciodată ușoară, dar, vorba lui Eminescu, răul este colțul vieții.


Categoria : Editoriale
Data adăugării : 2019-06-26




Apasă aici pentru a adauga produsul în coşul dumneavoastră de cumpărături


Recomandă unui prieten

314 afișări